Clame pentru prinderea peliculei

Clame de prindere a peliculei - Am fost primii care am inceput promovarea acestor tipuri de clame. Datorita lor, pelicula este fixata bine pe sera si rezista la cele mai nefavorabile conditii climaterice.

Deosebim citeva tipuri:

 a) Clame din plastic - servesc fixarea peliculei pe carcas tubular. Au lungimea de 15 cm  și Ø  1/2”,  3/4, 1”.

 

 

 

 

 

b) Clame din aluminiu ordinare si duble(cele mai bune si practice) - sint alcatuite dintr-un profil de aluminiu si doua profile din plastic. Se potrivesc ideal pentru toate tipurile de carcas -  profil metalic negru sau zincat, lemn.

 

 

 

 

 c) Clama universala cu spirala - este alcatuita dintr-un profil metal zincat sau aluminiu si o spirala care fixeaza pelicula in interiorul  profilului. Se potriveste pentru toate tipurile de carcas(metal, lemn).

 

 

 d) Clama universala “2 in 1” - reprezinta un profil din metal zincat 40 x 40mm si doua profile din plastic. Avantajul cel mai mare este, ca in  afara ca, aceasta clama ne ajuta sa fixam pelucula, ea serveste drept ramforsare puternica pentru constructia de sera.

 

 

       

e) Clame din plastic tip ”Omega” cu diametrul 8 - 10mm - sunt destinate pentru fixarea foliei de polietilenă pe carcasul serei, unde linia de fixare reprezinta țeavă or sârmă cu diametrul 8 - 10mm. Se folosesc pe larg la renovarea serelor vechi, tip sovetic, care erau acoperite cu sticla.